Keresztes Ildikó

Marosvásárhely, 1964. augusztus 8.

Keresztes Ildikó élete első 18 évében sportolónak készült, csak akkor indult el a zenei pályán, amikor édesanyjával Magyarországra költözött.

1985-ben indult be a karrierje. Még ebben az évben előadó-művészi képesítést szerzett az Országos Szórakoztatózenei Központban.

A nyolcvanas évek végétől kezdődődött musical-színésznői karrierje is.

1988-tól egy évig a Rózsaszín Bombázók együttes énekesnője.Ezt követően a Kormorán együttes tagja lett. Majd a Keresztanya zenekar következett.

1995-ben csatlakozott a soproni Petőfi Színház társulatához, ahol 2006-ban örökös taggá választották.

Ugyanakkor Ildikó a szólóénekesi karrierről sem mondott le, ugyanis 1999-ben került a boltokba debütáló albuma ’Nem tudod elvenni a kedvem’ címmel, melyet azóta még három lemez követett.

Ezt követően közös dallal jelentkezett Balázs Fecóval, illetve Erox Martinivel.
Balázs Fecó a Csönd éve volt című dalt adta elő, Eroxxal közösen pedig a Cosa della Vita-t éneklik (E dalt énekelte duettben Eros Ramazotti Tina Turnerrrel)

2001-ben megjelent második szoló lemeze 'Nekem más kell' címmel.

2007-ben össze házasodott régi szerelmével, az Edda basszusgitárosával, Kicska Lászlóval.

2008 szeptemberében megjelent harmadik szoló lemeze 'Minden ami szép volt' címmel.

A 46 éves művésznő több mint húsz éve a zenei szakma kiválóságai közt foglal helyet, munkásságát elismerték már EMeRTon-díjjal és Artisjus-díjjal is.

A bombázó sztárt, aki tíz éve pikáns fotókkal örvendeztette meg a CKM magazin olvasóit, manapság elsősorban nem a hangja miatt emlegetik, hanem mert ritkán látott szenvedéllyel terelgeti mentoráltjait az X-Faktor során. Ildikó együtt sír és együtt nevet a sztárjelöltekkel, és igyekszik tapasztalataival segíteni őket az előrejutásban.

2010 tavaszán megjelent legújabb lemeze ’Csak játszom’ címmel, melyen Tabáni Istvánnal is énekel egy duettet.

Filmekben pedig szintén hallhatták a mozilátogatók a jellegzetes dögös-rockos hangot, egyebek közt a 2005-ös Csak szex és más semmi-ben.

Kilencvenes évektől rengeteg híres zenés darabban megfordult, az István, a királytól a Sakkig.
A közönség láthatta a Madách Színház Ábrahám és Izsák című darabjában, játszott a Ruttkai Éva Színházban a Kabaréban, valamint az IBS Színpadon is.

 

Forrás: wkipedia.org, rtlklub.hu, stroyonline.hu, starity.hu

 

Szerző: Zsuzsibabe  2011.08.08. 08:39 Szólj hozzá!

Címkék: zene video youtube évforduló keresztes ildikó nem a miénk az ég

A bejegyzés trackback címe:

https://pepito.blog.hu/api/trackback/id/tr333133211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása